Varför ha sjukvårdsförsäkring?

Många kanske undrar varför man ska skaffa en sjukvårdsförsäkring i ett land som Sverige, ett land som har fri sjukvård. Svaret på denna fråga finner du här.

Vård direkt med en sjukvårdsförsäkring

Du kanske har sett på TV och läst i tidningar om hur långa vårdköerna är i Sverige och om hur stackars patienter med livshotande sjukdomar får vänta på behandling. Ja, det stämmer. Även om du drabbas av en sjukdom som kan kosta dig livet kan du ändå få vänta på vård. Och om du behöver en operation för att du ska kunna fungera normalt igen kan du få vänta i ett halvår eller mer på att få hjälp.

Om du har en sjukvårdsförsäkring får du snabbt hjälp av en privat specialistläkare eller vård på ett privat sjukhus med kunnig personal om det skulle behövas. Med hjälp av en sjukvårdsförsäkring slipper du att vänta i evigheter på en operation eller känna dig tvungen att slänga upp stora summor pengar för att snabbt få hjälp på en privatklinik. Om du har en sjukvårdsförsäkring tar försäkringsbolaget hand om kostnaderna. En sjukvårdsförsäkring gör ditt och din familjs liv mycket enklare om någon skulle bli sjuk eller skadad. Då slipper ni sitta förtvivlade och ångestfulla i väntan på en operation månad efter månad.

Om skaffar en sjukvårdsförsäkring får du en vårdgaranti som garanterar att du får vård inom några veckor. Du behöver aldrig vänta på en operation i mer än 2- 3 veckor, ofta går det snabbare än så. Du får dessutom specialistvård inom 7 – 14 dagar (beroende på vårdförsäkring) vare sig det handlar om en livshotande sjukdom eller någon annan åkomma.

Andra fördelar med en sjukvårdsförsäkring

Eftervård och hjälpmedel

Om du har vårdats på sjukhus och måste få eftervård i hemmet hjälper sjukvårdsförsäkringen till. Du får även hjälp om du behöver hjälpmedel, som till exempel en rullstol, efter sjukhusvistelsen.

Gratis Specialistvård

Det finns vård som kostar pengar i Sverige och det finns vård som det tar lång tid att få. En sjukvårdsförsäkring hjälper dig att få sådan vård. Om du behöver behandlas av en psykolog, en sjukgymnast, en naprapat eller en kiropraktor hjälper vårdförsäkringen dig omgående.

Sjukvårdsrådgivning

Om du har en vårdförsäkring får du även tillgång till försäkringsbolagets egen sjukvårdsrådgivning som svarar på frågor om sjukdomar och skador. Denna sjukvårdrådgivning kan även boka in en läkartid åt dig om det skulle behövas.


Länktips: Jämföra försäkringar